Articole generale De ce ar trebui inscrisi copii la dans

Publicat in aprilie 18th, 2013 | de Roli

0

De ce ar trebui inscrisi copiii la un curs de dans?

De ce ar trebui inscrisi copii la dansIn ziua de astazi, multi copii prefera jocurile pe calculator, telefoanele mobile sau televizorul, orice alt lucru care le acapareaza toata atentia in afara de dans.

Practicarea dansului si participarea la cursuri de dans pentru copii, au o multime de beneficii asupra celor mici si nu numai. In primul rand dansul de la o varsta frageda este si distractiv, deoarece copii pot invata o multitudine de lucruri interesante. O coregrafa foarte bine pregatita si cu o experienta vasta in domeniul dansului, poate face dintr-o lectie de dans pentru copii o activitate placuta, indiferent de grupa de varsta din care face parte copilul. Cu toate acestea, nu doar distractia ar trebui sa-i motiveze pe copii sa participe la un curs de dans. Dansul ofera o multime de lucruri bune asupra unui copil, in momentul in care parintii decid inscrierea lui. ( un articol pe aceasta tema pe mamicamea.ro )

Beneficiile cursurilor de dans, asupra celor mici

Dans Sportiv pentru copiiDansul sportiv le creeaza copiilor un echilibru, si o pozitie corecta a corpului. Multi parinti se intreaba daca dansul ajuta si la arderea kilogramelor in plus. Dansul pentru copii practicat la un nivel inalt sau cu un ritm mai energic, poate ajuta si la slabire. De asemenea, daca copilul este retras, sau nu are un grup de prieteni, dansul il va ajuta si din acest punct de vedere.

In timpul orelor de dans, copilul isi consuma energia intr-un mod constructiv si pozitiv, dobandeste o eleganta aparte fiecarui stil de dans invatat, si are un efect benefic asupra starii de spirit si al autocontrolului. Isi dezvolta corpul intr-un mod armonios, avand in acelasi timp ocazia de a socializa cu alti copii de aceeasi varsta, astfel chiar si cei mai timizi isi pot face prieteni noi.

Stiluri de dans pentru copiiSunt foarte multe tipuri de dans pe care copii le-ar putea practica: salsa, cha-cha, vals, dans sportiv, dans modern, dans popular, iar pentru fete ar fi potrivit baletul. Este un dans plin de eleganta, si de rafinament, dar in primul rand ajuta fetitele sa fie mai sigure pe ele. Baletul contribuie din plin la imbunatatirea posturii si tinutei corporale, dezvoltarea musculaturii si a trunchiului. Acest tip de dans a fost folosit si ca metoda de remediere si corectare a posturilor
corporale gresite.

Totodata dansul poate avea efecte pozitive si asupra rezultatelor la invatatura, Pentru invatarea pasilor este nevoie de memorare, capacitate de concentrare, control, pe care copiii le dezvolta practicand in permanenta stiluri noi de dans. Este indicat ca parintii sa se informeze asupra scolilor de dans, inainte de a face pasul acesta.


Vizualizari: 362 vizualizari

Taguri: , , , ,


Articole asemanatoare:

Ai un club de dans? Inscr...
Ai un club de dans? E tim...
Clubul de dans Crazy Danc...
Clubul de dans Crazy Danc...
Interviu cu dansatorul si...
Schimband zilele trecute ...
Cursuri de dans Street Da...
Tinerii incepand de la 8 ...
Alimentatia corecta a unu...
Cei care au participat ma...
Cursuri de vara pentru co...
La Sena Studio Balet ince...

Despre Autor

Un tanar pasionat de dans, care a creat aceasta pagina cu scopul de a ajuta comunitatea dansatorilor din Romania, publicand si promovand diferite informatii legate de tot ceea ce inseamna dans in aceasta tara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top ↑

hits counter